Avondrood
herneming

Avondrood is een literair-muzikale productie met Lize SpitElise Caluwaerts en Kim Van den Brempt, gebaseerd op de Vier letzte Lieder van Richard Strauss (1864-1949). De eerste uitvoering van zijn werk in de Londense Royal Albert Hall op 22 mei 1950 heeft Strauss niet meer mogen meemaken, maar wellicht had hij het nog jammerder gevonden deze versie door coloratuursopraan Elise Caluwaerts en pianist Kim Van den Brempt te moeten missen.

Lize Spit, sinds haar bejubelde en bestsellende debuut Het smelt niet meer weg te branden uit onze letteren, heeft voor de gelegenheid een nieuwe tekst geschreven over een gevierd dirigent: Monsterdal. Nog voor er één noot van Richard Strauss’ Vier letzte Lieder is gespeeld, wordt de dirigent in het verhaal van Lize Spit geplaagd door een vlaag van zinsverbijstering. Impulsief verlaat hij het podium en reist per taxi richting het Zwarte Woud, de vakantiebestemming van zijn jeugd.

Samen met Kim Van den Brempt en collega-sirene Elise Caluwaerts zet Lize Spit met Avondrood de scène in volle gloed. 

Monsterdal & Vier letzte Lieder
Monsterdal, de tekst van Lize Spit, is gebundeld in een gelegenheidsboekje dat in zeer beperkte oplage is verschenen en enkel te koop wordt aangeboden bij de boekenstand van Behoud de Begeerte na afloop van iedere Avondrood-voorstelling. In zo’n boekje is tevens een unieke downloadcode te vinden waarmee de speciaal voor de gelegenheid opgenomen Vier letzte Lieder kunnen worden verkregen, zoals ze door Elise Caluwaerts en Kim Van den Brempt tijdens Avondrood worden uitgevoerd.

'Een krasse performance die blijft hangen'.
Het Nieuwsblad ★★★★

December 2018
14/12ROESELARE 20:00
CC De Spil +32 51 26 57 00
15/12DIKSMUIDE 20:00
CC Kruispunt 051 79 32 50