Het Desideratorium / Work in progress

In deze editie van Het Desideratorium op 18 april in Bibliotheek Permeke (Antwerpen), leidde Rebekka de Wit het publiek rond in de literaire smidsen waar Herman Brusselmans, Stefan Hertmans, Kluun en Erik Vlaminck aan hun oeuvre en hun weg door het literaire landschap timmeren. Benieuwd naar de reacties, gooiden ze een vers fragmentje roman-in-wording de arena in.

Theatermaakster en schrijfster Rebekka de Wit maakte in Het Desideratorium haar debuut als talkshowhost. Ze informeerde naar het stadium waarin het op handen zijnde werk van de gasten verkeert en polste naar hun manier van werken.
 

Herman Brusselmans liet er geen twijfel over bestaan: hij zal nooit last hebben van een writer’s block. Eenmaal achter het toestenbord, stopt hij niet meer, wat inmiddels (inderdaad) resulteerde in meer dan zestig boeken. 

Stefan Hertmans liet optekenen dat hij erg gelooft in de fysieke component van het auteurschap. Je kan volgens hem maar op één bepaalde manier schrijven, omdat je dat soort lichaam en dat soort karakter hebt. Zijn schrijven geschiedt vanuit een drive, een intuïtief begrijpen. 

De Nederlandse succesauteur Kluun noemde zichzelf "een schrijver van drie akkoorden", wiens kracht ligt in een niet al te serieuze toon: "Ik ben een Kuifje in Literatuurland."

Erik Vlaminck houdt er wel een vreemde manier van schrijven op na. Eerst laat hij het verhaal volledig in zijn hoofd rijpen. Vervolgens neemt hij de trein naar het verste punt in België. Tijdens de treinreis schrijft hij het verhaal uit.

Het Desideratorium / Work in progress
2013
2013
Artiesten
Herman Brusselmans Stefan Hertmans Kluun Erik Vlaminck Rebekka de Wit
Reeks
Aanbevelingen voor een beter leven
Type
Campagnebeeld
April 2013
18/04ANTWERPEN 20:00
Bibliotheek Permeke 03 338 38 00