Hier
Boekvoorstelling Joke van Leeuwen

Behoud de Begeerte en uitgeverij Querido nodigen u op woensdag 11 april uit in Bibliotheek Permeke, voor de presentatie van Hier, de nieuwe roman van Joke van Leeuwen.

Jelle Van Riet presenteert de avond en interviewt de schrijfster over haar nieuwe boek én haar veertigjarige schrijverschap, dat onder meer uitblinkt door zijn veelzijdigheid. De romancière, jeugdschrijfster, dichteres, tekenares en performer Joke van Leeuwen zal uitgebreid bewierookt worden door Annemie Leysen, die de laudatio op zich zal nemen. Van Leeuwens redacteur bij uitgeverij Querido Patricia de Groot overhandigt het eerste exemplaar van Hier aan de auteur.

Hier is het huis aan de grens waar Stamvader woont met vrouw en zoon. Van generatie op generatie zijn het landschap en het dorpsleven onveranderlijk, de mensen die er wonen vieren jaarlijks hun feesten. Stamvader is de grensbewaker, hij voert alles precies volgens de regels uit. Vreemdelingen zijn niet welkom, smokkelen is verboden, wantrouwen is zijn werk. Als hij eenmaal hulpbehoevend is, volgt zijn zoon Bardo hem op. Terwijl zijn vrouw Mara voor haar eigenwijze schoonvader zorgt, al is het niet haar levensvervulling, en Kleine, hun dochtertje, onbevooroordeeld tussen iedereen door vlindert, worstelt Bardo met zijn nieuwe taak als grensbewaker. Zal hij als het erop aankomt de juiste keuze kunnen maken tussen plichtsgetrouwheid en vriendschap?

April 2018
11/04ANTWERPEN 20:00
Bibliotheek Permeke 03 338 38 00