Hommage Campert
© Martin Dijkstra / Lumen Photo

Kees van Kooten in de Volkskrant aan zijn beste vriend Remco Campert: ‘Ik vind jou een kostelijke verschijning, zeer aangenaam gezelschap, een groot dichter en een daverende humorist, maar ik wil hier met nadruk stellen dat ik niet verliefd op je ben, want daar komen maar praatjes van.’ Van Kooten sprak deze woorden uit ter gelegenheid van de recente publicatie van Een knipperend ogenblik - portret van Remco Campert (De Bezige Bij) door Mirjam van Hengel.

Behoud de Begeerte grijpt deze ’levendige, zwierig vertelde biografie’ (NRC) aan om op 14 november een hommage te brengen aan Nederlands grootste, meest vurrukkullukke dichter.

Biografe Mirjam van Hengel wordt door kenner en collega-schrijver Christophe Vekeman geïnterviewd over haar portret van Campert, die nagenoeg alle te winnen prijzen won, zoals o.a. de P.C.-Hooftprijs en de Prijs der Nederlandse Letteren. Jan Decleir, Jan Mulder en Guy Mortier brengen hulde aan hun inmiddels bijna negentigjarige vriend door fragmenten uit diens veelzijdig en omvangrijk oeuvre te kiezen. Dichter K. Michel brengt zijn hommagegedicht aan zijn oude maar vitale collega, ’de virtuoos terloopse dichter die altijd zijn vinger aan de pols van de tijd heeft gehouden’.

November 2018
14/11ANTWERPEN 20:00