De Gentse Geesten

De derde editie van de Gentse Geesten stoelde ook in 1990 op haar twee vaste pijlers: literatuur en humor. De eerste twee avonden las Peter van Straaten voor uit zijn meest recente boek Dames en Heren. Ook Diana Ozon, J.M.H. Berckmans, Hugo Matthysen en Anja Meulenbelt brachten fragmenten uit hun nieuwste werk en Cornelius Bracke nam zijn beste vriend Guido van Meir mee. Jules Deelder kwam zijn nieuwste theaterprogramma Deelder draait door voorstellen. Pjeroo Roobjee, Mark Uyttterhoeven en Benjo Maso sloten het literaire festival af met niet altijd even serieus programma over het wielrennen. De Belgische feestdag op 21 juli stond destijds in het teken van koning Boudewijn die bijna zestig jaar zou worden. Dus was het tijd voor een avond met de titel ‘Vive La République!’ Bij wijze van voorpublicatie kreeg het publiek Tom Lanoye en het werk van het stripduo Herman Brusselmans/Erik Meynen. Walter van den Broeck las voor uit Brief aan Boudewijn en Het beleg van Laken. Nieuw aan de Gentse Geesten waren de Denderde Duo’s die de avond naar de nacht begeleidden. Net als het jaar voordien barstten er elke nacht na de performances feesten los. De diskjockeys van dienst (onder meer Jules Deelder, Tom Lanoye, Marcel Vanthilt, André Vermeulen en Jules Deelder) draaiden voor elk wat wils: klassieke chansons, nerveuze stadsgeluiden, Franse yéh-yéh, vroege jazz, late jazz, de Joegoslavische Rolling Stones, levende legendes, evergreens, disco, dus Donna Summer, en hiphop.

De Gentse Geesten
1990
1990
Artiesten
Jean-Marie Berckmans Cornelius Bracke Walter van den Broeck Herman Brusselmans Jules Deelder Tom Lanoye Hugo Matthysen Guido Van Meir Anja Meulenbelt Diane Ozon Pjeroo Roobjee Peter van Straaten Mark Uytterhoeven Marcel Vanthilt André Vermeulen
Type
Campagnebeeld

De derde editie van De Gentse Geesten stoelde ook in 1990 op haar twee vaste pijlers: literatuur en humor. De eerste twee avonden las Peter van Straaten voor uit zijn meest recente boek Dames en Heren. Ook Diana Ozon, J.M.H. Berckmans, Hugo Matthysen en Anja Meulenbelt brachten fragmenten uit hun nieuwste werk en Cornelius Bracke nam zijn beste vriend Guido van Meir mee. Jules Deelder kwam zijn nieuwste theaterprogramma Deelder draait door voorstellen en Pjeroo Roobjee, Mark Uyttterhoeven en Benjo Maso sloten het literaire festival af. De Belgische feestdag op 21 juli stond destijds in het teken van koning Boudewijn die bijna zestig jaar zou worden. Bij wijze van voorpublicatie kreeg het publiek Tom Lanoye en het werk van het stripduo Herman Brusselmans/Erik Meynen. Walter van den Broeck las voor uit Brief aan Boudewijn en Het beleg van Laken. Nieuw aan De Gentse Geesten waren de Denderde Duo’s die de avond naar de nacht begeleidden. Net als het jaar voordien barstten er elke nacht na de performances feesten los. De diskjockeys van dienst (onder meer Tom Lanoye, Marcel Vanthilt, André Vermeulen en Jules Deelder) draaiden voor elk wat wils: klassieke chansons, nerveuze stadsgeluiden, Franse yéh-yéh, vroege jazz, de Joegoslavische Rolling Stones, levende legendes, evergreens, Donna Summer en hiphop.

Juli 1990
14/07GENT 20:00
15/07GENT 20:00
16/07GENT 20:00
17/07GENT 20:00
18/07GENT 20:00
19/07GENT 20:00
20/07GENT 20:00
21/07GENT 20:00
23/07GENT 20:00
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.