Leeslust

Op 24 en 25 september werd als onderdeel van De 25 uur van het lezen in kunstencentrum Vooruit Leeslust georganiseerd door Behoud de Begeerte in het kader van de campagne voor leesbevordering.
Zaterdag 24 september presenteerde Paul Jacobs een quiz over lezen die ook op TV2 uitgezonden werd. Daarna was er mogelijkheid om in de concert- of balzaal te dansen op respectievelijk rock ’n roll en jazz – het eerste Vlaamse Boekenbal.
Zondag 25 september begon met een Bijbelbrunch waarbij Julien Schoenaerts voorlas uit de bijbel. Vervolgens was er keuze uit vijf programma’s: Fietsen (toneel voor kleuters), De Eerste Keer (Over de eerste pakkende leeservaring), De Kern van de Zaak (over leesbevordering), De Letterkamer (voor kinderen tot 12 jaar) en Veel Liefs (jeugdschrijvers over liefde en verliefdheid). Ouders en andere volwassen aanverwanten konden in tussentijd toevertrouwd worden aan de goede zorg van de Wintertuin alwaar een tentoonstelling van beeldend werk en oude boeken te bezichtigen viel.

Leeslust
1994
1994
Artiesten
Jean-Marie Berckmans Walter van den Broeck Herman Brusselmans Jessie De Caluwe Geertje De Ceuleneer Bo Coolsaet Ben Crabbé Frank Deboosere Pascale Deboosere Jules Deelder Ed Franck Wim Van Gansbeke Cas Goossens Veronica Hazelhoff Wim Hofman Paul Jacobs Mark Lefever Ted van Lieshout Gregie De Maeyer Hugo Matthysen Guy Mortier Noordkaap Bart De Pauw Marc Reynebeau Bas Rompa Jean-Pierre Rondas Pjeroo Roobjee Julien Schoenaerts Jan De Smet Ronald Soetaert Dirk Somers Ann Swartenbroekx Jan Vanriet Luc Verschueren Hugo Weckx Bruno Wyndaele Joost Zwagerman
Type
Campagnebeeld
September 1994
24/09GENT 20:00
Vooruit +32 9 267 28 28
25/09GENT 20:00
Vooruit +32 9 267 28 28
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.