Grenzeloos

Voor de Boekenbeurs 1996 bracht Behoud de Begeerte – onder het thema Grenzeloos – schrijvers uit het hele Nederlandse taalgebied samen op één podium.
Journalist Martin Coenen interviewde auteurs van uiteenlopend allooi. Publiekslievelingen, jeugdauteurs en gevestigde waarden wisselden elkaar af en zo passeerden Paul Mennes, Manon Uphoff, Marc De Bel, Herman Brusselmans, Hella S. Haasse, Connie Palmen, Harry Mulisch en Hugo Claus de revue. Verder organiseerde Behoud de Begeerte een panel over leesbevordering en de standpunten van het beleid in Vlaanderen en Nederland en nodigde ze een keur aan auteurs voor kinderen en jongeren uit (waaronder Joke van Leeuwen, Bart Moeyaert, Anne Provoost, Peter van Gestel, André Sollie en Ted van Lieshout). Ook waren er vijf schrijvers te gast die openlijk hun liefde voor het Nederlands beleden (Jeroen Brouwers, Geert van Istendael, Walter Van den Broeck, Jozef Deleu en Benno Barnard) en werd het publiek ten slotte getrakteerd op De keuze van De Coninck, een kennismaking met twee dichters die niet langer onbekend en onbemind mogen blijven (Toon Tellegen en Rob Schouten).

Grenzeloos
1996
1996
Artiesten
Benno Barnard Marc de Bel Walter van den Broeck Jeroen Brouwers Herman Brusselmans Hugo Claus Herman de Coninck Jozef Deleu Hella S. Haasse Geert van Istendael Ted van Lieshout Paul Mennes Bart Moeyaert Harry Mulisch Connie Palmen Anne Provoost Rob Schouten André Sollie Toon Tellegen Manon Uphoff Peer van Gestel
Type
Campagnebeeld
Oktober 1996
27/10ANTWERPEN 20:00
28/10ANTWERPEN 20:00
29/10ANTWERPEN 20:00
30/10ANTWERPEN 20:00
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.