Het schone geheim der poëzie

Een eigentijdse 'les in lyriek’, dat was de opzet van deze voorstelling. De traditie van volksverheffend vermaak werd terug leven ingeblazen met een amusante opvoedende avond over poëzie. Daarmee kreeg het grote publiek de kans om het een en ander aan- of af te leren, iets waar meestal alleen studenten Letterkunde de kans toe krijgen.
Drie eminente hedendaagse dichters, Paul Bogaert, Geert Buelens en Bart Meuleman, beantwoordden, onder de strakke leiding van een Oost-Europese presentatrice, zeven pertinente vragen over het Schone Geheim der Poëzie. Moet een gedicht rijmen? Hoe komt een gedicht tot stand? Is het woord ‘meiklokje’ vandaag nog bruikbaar in een gedicht? Naast een resem voorbeeldverzen schuwde deze voorstelling de modernste didactische middelen niet. Dankzij constante projecties op groot scherm en de medewerking van dichters uit binnen- en buitenland kon deze avond niet meer stuk.
In de Vooruit werd een pilootvoorstelling gebracht, om daarna met Het Schone Geheim der Poëzie op tournee te gaan. Maar de financiering raakte niet rond, nadat Stichting Lezen oordeelde dat het leesbevorderend aspect van deze productie te gering was. Het bleef dus helaas bij deze ene voorstelling.

Het schone geheim der poëzie
2004
2004
Artiesten
Paul Bogaert Geert Buelens Bart Meuleman
Type
Campagnebeeld
Januari 2004
20/01GENT 20:00
Vooruit +32 9 267 28 28
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.