Hommage met oesters

Op zondag 13 april vond in de Bourlaschouwburg te Antwerpen een hommage plaats aan schrijver, schilder en regisseur Hugo Claus, die op 19 maart overleed. De productie stond al maanden op het programma maar hoorde aanvankelijk bij de festiviteiten rond 25 jaar Het verdriet van België. Het overlijden van de Meester gaf het geheel een totaal nieuwe wending. In samenwerking met Toneelhuis bracht Behoud de Begeerte zowat alle prominenten uit de literaire, journalistieke en muzikale wereld van Vlaanderen en Nederland bij elkaar om hulde te brengen aan deze grote auteur. Wie de hommage op 13 april bijwoonde, zag met andere woorden meteen ook de nagenoeg voltallige top van de Nederlandstalige literatuur aan het werk.

Het spreekt vanzelf dat de hommage, geheel in de geest van de overleden schrijver, niet alleen van hoge kwaliteit, maar ook van grote omvang was. De voorstelling begon om 18.00u en liep tot 22.30u. Er was ook een forse pauze voorzien waarbij het publiek, eveneens geheel in de geest van Claus, zich te goed kon doen aan het lievelingsgerecht van de Meester: oesters.

De Morgen sprak van een ‘even grootse als gevarieerde hommage (...) waarbij hoge en volkse cultuur elkaar moeiteloos vonden. Net zoals in het werk van de meester zelf.’ De hommage was tevens rechtstreeks te volgen op Klara, de klassieke radiozender van de VRT.

Hommage met oesters
2008
2008
Artiesten
Admiral Freebee Frank Aendenboom Tom Barman Bl!ndman Marijke Boon Elise Caluwaerts Remco Campert Jonathan De Ceuster Jan Decleir Jules Deelder Floris De Rycker Bernard Dewulf Els Dottermans Steve Dujardin Jef Geeraerts Rocco Granata Blanka Heirman Stefan Hertmans Jef Lambrecht Tom Lanoye Thomas Van Lede Joke van Leeuwen Stijn Meuris Bart Moeyaert Erwin Mortier Guy Mortier Jan Mulder Ramsey Nasr Leonard Nolens Connie Palmen Piet Piryns Elena Pozhidaeva Arne Sierens Transparant Dick Vandaele Christophe Vekeman Peter Verhelst Simon Vinkenoog Veerle De Wit Joost Zwagerman
Type
Campagnebeeld
April 2008
13/04ANTWERPEN 20:00
Bourla +32 3 224 88 44
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.