Babelbühne
Maud Vanhauwaert
© Margaux Dumon

Door de nieuwe richtlijnen wordt de hele programmatie tot nader order uitgesteld. 

Op 9 april van dit jaar brandde in Antwerpen de Toren van Babel uit. Maud Vanhauwaert en kunstenaarscollectief Rooftoptiger bouwden de toren samen met honderden vrijwilligers tijdens Mauds stadsdichterschap, met als doel verbinding tussen mensen te scheppen over de grenzen van de taal heen. De onherstelbare schade aan de toren was een schok, maar bij de pakken blijven zitten is niet één van de vele eigenschappen die Maud Vanhauwaert bezit. Meteen ging ze samen met Rooftoptiger op zoek naar een project waarin de geest van de Toren van Babel verder kon leven. Zo ontstond het idee voor de Babelbühne. Behoud de Begeerte werd snel bereid gevonden om mee te werken.

De Babelbühne wordt een gebruikssculptuur op de Antwerpse Dam-site. Een hele zomer lang zal, opnieuw met het oog op diversiteit en ontmoeting, een programmatie op en rond de bühne plaatsvinden. Goede gesprekken en een internationaal geïnspireerde volkskeuken zullen er afgewisseld worden met performances. Ook wanneer er niets georganiseerd wordt, zal de site een plek bieden aan eenieder die tot rust wil komen en geïnspireerd wil raken.

Vanaf 8 augustus presenteren Maud Vanhauwaert en Behoud de Begeerte vier zaterdagen op rij Babelbad. De Bühne wordt dan overgenomen door een curator met een anderstalige achtergrond. Elke curator dompelt je een namiddag lang onder in zijn of haar eigen invulling van meertaligheid. Samen met een resem interessante gasten laten de curatoren de Bühne baden in poëzie, performance, muziek en alles daartussen. We geven het platform van de Bühne ook letterlijk uit handen, want de constructie van dit openlucht salon zal wekelijks een andere gestalte aannemen. Zo komen vorm en inhoud op een unieke manier samen. 

Tijdens de kick-off wordt de installatie MACHT voorgesteld, een stadsgedicht van Maud Vanhauwaert dat in oktober 2018, tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, op het Conscienceplein stond. De installatie zal tussen 15 en 29 augustus geveild worden door veilinghuis Bernaerts.
 

Babelbühne
2020
2020
Artiesten
Winny Ang Amina Belôrf Alicja Gescinska Mustafa Kör Cleo Klapholz Yves Kibi Puati Nelen Maud Vanhauwaert
Type
Campagnebeeld

UITGESTELD TOT NADER ORDER

Locatie: Slachthuissite: Ingang Damhof, t.o. Lange Lobroekstraat 77, 2060 Dam Antwerpen.

Meer info en reservatie: klik hier

 

Programma Babelbad

za 01|08 15u-17u Kick-off BabelBühne

za 08|08 15u-17u Yves Kibi Puati Nelen & Cleo Klapholz

za 15|08 15u-17u Alicja Gescinska

za 22|08 15u-17u Mustafa Kör

za 29|08 15u-17u Winny Ang

za 29|08 18u-20u Amina Belôrf