BdBTV

De sekte van Saskia

Saskia de Coster raakte er een tijd geleden van overtuigd dat het matriarchaat de wereld kan redden. Verontwaardigd over de aanhoudende ongelijkheid tussen de seksen bekroonde ze zichzelf met een opiniestuk in De Morgen tot leider van haar eigen vrouwensekte. Haar tekst sloot af met de gevleugelde woorden: "Dus offer ik mij graag op, met een schare volgelingen. Ik wil een sekte stichten en de eerste vrouwelijke messias worden. In onze sekte zijn we tegen geld en voor polygamie. Mannen zetten we in voor het grote doel, het genot van de voortplanting. De vrouwelijke solidariteit zal enorm zijn. Een vloedgolf van solidaire sisters zal ook de laatste berg verzwelgen."

De digitale voorstelling kunt u hier bekijken vanaf 21 januari 2021, 16 uur.

Die solidaire sisters zullen in dialoog met Saskia onderzoeken waar utopie en werkelijkheid op elkaar botsen. Behoud de Begeerte wil de sekte een digitaal platform bieden om de grenzen van het mogelijke af te tasten.

Met onder meer Stella Bergsma, Lois Brochez, Martha Claeys, Bambi Ceuppens, Saskia De Coster, Delphine Lecompte, Sihame El Kaouakibi, Anja Meulenbelt, Munganyende Hélène Christelle, Anne-Laure Vandeputte en Annelies Verbeke. Tristan zorgt voor muziek. 

Het programmaboekje met informatie over de gasten vindt u hier.

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.