BdBTV

Soirée Herman de Coninckprijs 2022

Op 21 maart 2022 werd tijdens een feestelijk avondprogramma bij Platform Bernaerts duidelijk wie dit jaar de Herman de Coninckprijs in ontvangst mocht nemen. Genomineerd waren:

  • Anne Broeksma voor 'Vesper' (Atlas Contact)
  • Babs Gons voor 'Doe het toch maar' (Atlas Contact)
  • Sasja Janssen voor 'Virgula' (Querido)
  • Lieke Marsman voor 'In mijn mand' (Pluim)
  • Tijl Nuyts voor 'Vervoersbewijzen' (Wereldbibliotheek)
  • Charlotte Van den Broeck voor 'Aarduitwrijvingen' (De Arbeiderspers)

Tijdens het evenement lazen de genomineerden voor uit eigen werk en werd de nieuwe editie van ‘De 44’ voorgesteld, een bloemlezing met de beste gedichten van de Herman de Coninckprijs 2022. ‘De 44’ is vanaf 21 maart, Wereld Poëziedag, voor € 2,50 verkrijgbaar in Vlaamse Boekhandels. Bij aanschaf van de bloemlezing ontvangt u tevens een gratis postergedicht. De presentatie van de avond was in handen van Piet Piryns, countertenor Steve Dugardin zorgde voor de muziek.

De Herman de Coninckprijs is een programma van Behoud de Begeerte i.s.m. Literatuur Vlaanderen en Stad Antwerpen.Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.