Buitengelezen
Behoud de Begeerte x Kunstencentrum VIERNULVIER

Geen Wonderland zonder literatuur – of boekentips. Daar zorgt Buitengelezen voor, de openluchtvariant van Uitgelezen, het boekenprogramma van VIERNULVIER. Vanaf januari keert de zaalversie in een opgefrist format terug en neemt Behoud de Begeerte het voortouw in de programmering. In afwachting daarvan is er deze light editie op zaterdag 26 augustus (14 uur) met een aantal bekende gezichten: Ruth Joos presenteert een panelgesprek met als gasten Angelo Tijssens, Ibe Rossel en Melissa Giardina.

De twee Boeken op Tafel zijn Feria van Ana Iris Simón en Over vrouwen van Susan Sontag. Aansluitend zijn er drie Signalementen: persoonlijke tips door de panelleden. Daarnaast is er livemuziek van Porcelain id.

Over de Boeken op Tafel
Ana Iris Simón zag pas op haar tiende voor het eerst de zee. Ze werd begin jaren negentig geboren in de streek waar Don Quichot tegen windmolens vocht. Als kind bracht ze haar zomers door op de ferias, kermissen en jaarmarkten, waar haar grootouders stonden met een speelgoedkraam en haar verhalen vertelden over vroeger. Toen Simón in Madrid ging studeren, begon ze zich te schamen voor haar eenvoudige afkomst en besloot ze alles te omarmen wat de stad haar te bieden had.

Feria is een kleurrijk en persoonlijk boek over klasse, identiteit, familie en het belang van de plek waar je vandaan komt. Een wilde ode aan een wereld die niet meer bestaat, die Spanje op zijn grondvesten deed schudden: het boek was onderdeel van een politieke strijd en er werden al meer dan 50.000 exemplaren van verkocht.

Susan Sontag geldt bijna twintig jaar na haar dood nog steeds als een van de grootste en origineelste Amerikaanse denkers. Als geen ander weet ze culturele fenomenen treffend en scherp te ontleden. In Over vrouwen zijn voor het eerst haar reflecties over vrouwen samengebracht, met thema’s als ambitie, macht, schoonheid en veroudering. Hoewel de meeste teksten rond 1970 zijn geschreven, zijn ze beangstigend actueel. De bundel kreeg in de Nederlandse vertaling een inleiding door Bregje Hofstede.

Toegang tot dit programma is gratis, het is niet mogelijk om plaatsen te reserveren.

Augustus 2023
26/08GENT 14:00
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.