DUNK
Frisse gedichten van de nieuwe generatie: hoe kijken zij naar de wereld?

Op 26 januari, Gedichtendag 2023, zijn we gestart met het eerste van vijf jaartrajecten in een nieuwe reeks voor poeŐązie, slam poetry en spoken word. De titel Dunk heeft een dubbele betekenis: in het Nederlands verwijst het naar een ‘mening, opinie, denkbeeld, waardering’; in het Engels verwijst het naar een wijze van scoren in het basketbal.

Per traject gaan we een jaar lang op zoek naar jonge stemmen die hun stad en regio op een persoonlijke manier vertegenwoordigen. Hoe kijken zij naar de wereld, naar hun stad, naar zichzelf? Aan het einde van elke rit presenteren we twaalf originele gedichten, met het oog op een diverse, maatschappelijk relevante representatie.

Van de geselecteerde gedichten worden video's gemaakt waarin de woorden van de dichters grafisch tot leven komen. De makers van de geselecteerde gedichten worden ook uitgenodigd voor een korte tour. Op vrijdag 4 augustus treden de eerst geselecteerde woordkunstenaars op tijdens Theater aan Zee, op 2 februari (20.15) sluiten we de eerste editie van DUNK af in de Arenbergschouwburg.

Het eerste jaartraject vindt plaats in Antwerpen, stad en provincie, en komt tot stand in samenwerking met een aantal partners. Poëziecentrum is coproducent; Mestizo Arts Platform, Theater Aan Zee en Voem zijn structurele partners. In 2024 is er een editie in Gent, Oost-Vlaanderen; daarna volgen West-Vlaanderen, Limburg en Brabant.

Wil je een gedicht inzenden? Dat kan hier.

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.