2023

Onbehagen

Paul Verhaeghe over het onbehaaglijke gevoel van onze tijd

04/05/23 Gent
04/05/23 Gent

Paul Verhaeghe over het onbehaaglijke gevoel van onze tijd

Een gevoel van onbehagen maakt deel uit van ons mens-zijn. Ondanks de welvaart op alle vlakken neemt de onrust in onze maatschappij toe. In zijn nieuwste boek laat Paul Verhaeghe zien dat iedere tijd een eigen gevoel van onbehagen kent, met de daarbij horende typische problemen – zoals in onze tijd een burn-out, het imposter syndroom of de angst om uitgesloten te worden.

Hoe kunnen wij onze huidige samenleving typeren, op welke manieren bepaalt die ons als individu, en welk onbehagen sluit daarbij aan? Zijn er verifieerbare verklaringen voor dit gevoel, in de praktijk van de zorg, het onderwijs en de arbeidsorganisatie? In Onbehagen kiest Verhaeghe voor een wetenschappelijk onderbouwde analyse, wars van op ideologie gebaseerde kritieken en utopische oplossingen. In zijn herkenbare vlotte en toegankelijke stijl gidst hij ons langs inzichten in deze tijd en verwachtingen voor onze toekomst.

Op donderdag 4 mei 2023 werd Onbehagen voorgesteld in de Belvedère Boekentoren te Gent: journaliste Sarah Vankersschaever verzorgde een inleiding en Steven Heene ging met Verhaeghe in gesprek.

met

Steven Heene Sarah Vankersschaever Paul Verhaeghe

extra

bdbtv
#45

Op donderdag 4 mei 2023 werd Onbehagen voorgesteld in de Belvedère Boekentoren te Gent: journaliste Sarah Vankersschaever verzorgde een inleiding en Steven Heene ging met Verhaeghe in gesprek.