Walschapavond
#1

Tijdens de eerste van de twee avonden in aanloop naar de uitreiking van de Literatuurprijs Gerard Walschap, sprak Ruth Joos met vier van de genomineerden. Op 13 maart 2010 bood ze Rodaan Al Galidi, Marente de Moor, Jeroen Olyslaegers en Annelies Verbeke, tijd en ruimte om met hun genomineerde boek in de zon te gaan staan.

De roman Dorstige rivier (Uitgeverij Meulenhoff/Manteau) van Rodaan Al Galidi gaat over de familie Vogel, geen Nederlandse clan maar een geslacht uit Irak. Anders dan de vaak naturalistische familiegeschiedenissen in het westen is dit een verhaal vol poëzie, fantasie en mythologie.

De overtreder (Uitgeverij Querido), de debuutroman van Marente de Moor, gaat over de onmogelijkheid van de mens aan zichzelf en zijn afkomst te ontkomen.

Wij (Uitgeverij Meulenhoff/Manteau) van Jeroen Olyslaegers is een roman met theaterallures: er is eenheid van plaats, tijd en handeling, in overeenstemming met de klassieke voorschriften voor een geslaagd toneelstuk. In de zomer van 1976 brengt een groep vrienden hun vakantie door op een berg aan de Spaanse Costa Brava. Drank en seks verdrijven de verveling, maar leiden naar twijfel en vertwijfeling, bedrog en een paar dramatische gebeurtenissen.

In haar verhalenbundel Groener Gras (Uitgeverij De Geus) schrijft Annelies Verbeke vijftien verhalen over mensen voor wie het leven niet vanzelfsprekend is. Het is een cliché dat het leven een strijd is, en Verbeke drukt je met de neus op de consequenties van dat nietszeggende cliché: ze toont vijftien manieren om met het leven te strijden.

Walschapavond
2010
2010
Artiesten
Rodaan Al Galidi Marente de Moor Jeroen Olyslaegers Annelies Verbeke
Reeks
Aanbevelingen voor een beter leven
Type
Campagnebeeld
Maart 2010
13/03ANTWERPEN 20:00
Bibliotheek Permeke 03 338 38 00
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.