Brief aan Walter
Walter van den Broeck
© Koen Broos

In maart 2021 werd Walter van den Broeck tachtig jaar. Als de van den Broeck-fanclub bij Behoud de Begeerte al een gelegenheid nodig had om nog eens te bewijzen dat men hier met een uitzonderlijk auteur te maken heeft, dan was dit moment daarvoor spreekwoordelijk uitgelezen. De auteur van onder meer Brief aan Boudewijn, Het beleg van Laken en Groenten uit Balen moet ergens aan het begin van zijn carrière de gevleugelde woorden 'choose your battles' zeer stevig in de oren hebben geknoopt. Sinds jaar en dag graaft van den Broeck namelijk in zijn eigen herkomst en familie en in het soms lastige leven van de gewone man. Hij levert daarmee al ruim vijftig jaar even geëngageerde als ontroerende literatuur af.

Voor deze voorstelling vroeg Behoud de Begeerte aan zoon Karl van den Broeck om zijn vader te interviewen over het schrijverschap, over zijn geboortedorp Olen en over de gekozen ‘battles’. Koen Peeters bracht een laudatio aan de auteur die hem met Brief aan Boudewijn zelf tot schrijven inspireerde. 

Ook Jeroen Brouwers bracht een eerbetoon aan zijn schrijvende vriend; hij las een fragment uit de lofzang op Brief aan Boudewijn waarmee hij Walter van den Broeck in Nederland introduceerde. Evelien Bosmans, wier jaloersmakende Kempische accent na de verfilming van Groenten uit Balen volgens geruchten zelfs door buitenaards leven als voertaal werd aangenomen, las dan weer teksten uit van den Broecks oeuvre.

 

BdBTV
10/05/2021
Brief aan Walter
Walter van den Broeck 80 jaar

Bekijk de voorstelling hier.

Mei 2021
12/05ONLINE 16:00
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.