Desideratorium 2 – Gelijkenissen met bestaande personen

In 'Desideratorium 2: Gelijkenissen met bestaande personen' gaat literair journalist Dirk Leyman op zoek naar hoe personages tot stand komen in het hoofd van de schrijver. Hij legt drie zeer verschillende auteurs het vuur aan de schenen over het personage in het algemeen, en over hun eigen personages in het bijzonder. 

Roderik Six spreekt over de naamloze ik-figuur in zijn nieuwste roman 'Monster' en benadrukt en passant dat hij niet zo'n eikel is als de meeste van zijn personages - Roderiks woorden, niet de onze. Asha Karami neemt ons mee in het drukbevolkte universum van haar poëziebundel 'Godface', met een ontregelende en meerstemmige 'ik' in de hoofdrol. Koen Sels ontleedt op zijn beurt het hoofdpersonage in 'Generator', dat hij baseerde op zijn kunstenaarsvrienden. Eén van hen, Rinus Van de Velde, kreeg een gastrol in deze voorstelling.

Presentator en interviewer Dirk Leyman is overigens ook zeer onderlegd in het thema van de voorstelling, getuige zijn boek 'Lezen, een gebruiksaanwijzing: de wereldliteratuur in vijftig personages'.  

BdBTV
18/03/2021
Desideratorium 2
Gelijkenissen met bestaande personen
Desideratorium 2 – Gelijkenissen met bestaande personen
2021
2021
Artiesten
Asha Karami Dirk Leyman Koen Sels Roderik Six
Reeks
Aanbevelingen voor een beter leven
Type
Campagnebeeld

Bekijk de voorstelling hier.

Maart 2021
24/03ONLINE 16:00
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.