Zo helpt poëzie
© Jacques Boyer/Roger-Viollet

'Zo helpt poëzie,' schreef Herman de Coninck, 'en het helpt niet.' We wilden eerder reeds de (on)macht van de dichtkunst benadrukken en het podium geven aan vier dichters die in 2020 een prijs in de wacht sleepten met hun bundel. Een u welbekend virus stak hier toen een stokje voor. We zagen onze kans schoon de overwinning van deze vier dichters alsnog te vieren, zij het op kleinere schaal dan voorzien.

21 februari is trouwens niet zomaar een dag. Op de geboortedatum van Herman de Coninck werden, tezamen met het huldigen van deze vier prijswinnende dichters tijdens Zo helpt poëzie, ook de zes genomineerden van de Herman de Coninckprijs 2021 bekendgemaakt. 

Piet Piryns, poëziefijnproever en een goede vriend van wijlen Herman de Coninck, nam de presentatie van de voorstelling en de aankondiging van de nominaties voor zijn rekening.

Met: Ellen Deckwitz (E. du Perronprijs 2019), Eva Gerlach (Herman de Coninckprijs 2020), Marieke Lucas Rijneveld (Ida Gerhardt Poëzieprijs 2020) en Vrouwkje Tuinman (De Grote Poëzieprijs 2020).

Meer informatie over de Herman de Coninckprijs vindt u hier.

Beeld © Jacques Boyer/Roger-Viollet

BdBTV
15/02/2021
Zo helpt poëzie
Een hulde aan de dichtkunst

Bekijk de voorstelling hier.

Februari 2021
21/02ONLINE 11:00
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.