Gezocht:
w
o
o
r
d
kunstenaars
14-25 jaar

Ben je tussen 14 en 25 jaar en schrijf je poëzie? Vanaf 26 januari 2023 gaan we in Antwerpen (stad en provincie) op zoek naar de dichters van de toekomst. Stijl, inhoud, aantal decibels: dat bepaal je zelf.

Zend jouw gedicht in en maak kans op een wervelende video waarin jouw woorden grafisch tot leven komen, en waarbij je zelf meebeslist over de look and feel. De makers van de geselecteerde gedichten – twaalf in totaal – worden ook uitgenodigd voor een korte tour, met haltes in Antwerpen en Oostende.

Bekijk enkele voorbeelden van videogedichten.

Zend je gedicht in

Gelieve alle velden in te vullen.

De spelregels van DUNK

  1. Deelnemers zijn bij inzending minstens 14 jaar en maximaal 25 jaar jong.
  2. Per deelnemer kunnen er maximaal vijf gedichten worden ingezonden.
  3. Is Nederlands niet jouw eerste taal? Een gedicht in een andere taal is ook zeer welkom; stuur dan wel een vertaling in het Nederlands mee.
  4. De video van elk geselecteerd gedicht komt tot stand in samenspraak met de dichter (m/v/x).
  5. Door een gedicht in te zenden verklaart de dichter zich akkoord met een publicatie (online/print), wat de auteursrechten betreft. De online verspreiding is gratis en voor iedereen toegankelijk.
  6. Deelnemers van wie het gedicht wordt geselecteerd, worden gecontacteerd door Behoud De Begeerte en worden uitgenodigd voor een korte tour in Antwerpen en Oostende. Er is een passende vergoeding voor elke presentatie.
  7. De selectie van de twaalf gedichten gebeurt door een jury bestaande uit de twee Ambassadeurs van DUNK en uit een vertegenwoordiger van Behoud De Begeerte, Bibliotheek Permeke, Mestizo Arts Platform, Poëziecentrum en Voem. De jury komt vier keer per jaar samen om de inzendingen te bespreken. De selectie van de twaalf gedichten op jaarbasis wordt inhoudelijk gemotiveerd in de vorm van een juryverslag dat online wordt gepubliceerd.
  8. De uiterste inzenddatum voor de editie in Antwerpen (stad/provincie) is 15 november 2023. Gedichten die na deze datum worden ingezonden, komen niet meer in aanmerking. Je gegevens worden alleen gebruikt voor DUNK.
  9. Je persoonlijke gegevens worden alleen gebruikt voor DUNK.
Voor meer informatie, mail dunk@begeerte.be.

Meld je aan voor de DUNK-nieuwsbrief