Eilandfestival

De derde editie van het Eilandfestival op zondag 20 september ging voort op het elan van de vorige twee edities: een kunstenfestival op het Antwerpse Eilandje, met accenten op literatuur, muziek en het goede leven. De locaties waar de verschillende lezingen, concerten, interviews en voordrachten plaatsvonden, bevonden zich bijna uitsluitend rond het Willemdok, op een steenworp van elkaar. Deze derde editie mocht zonder meer een geslaagde editie genoemd worden, de nazomer had zijn werk gedaan, het publiek was talrijk en goedgemutst, de sfeer opperbest.

Het Eilandfestival focust, ook nu weer, op jonge schrijvers, kondigt te verschijnen boeken aan, nodigt buitenlandse schrijvers uit, volgt de literaire actualiteit op de voet, presenteert non-fictie, fictie, poëzie en kinder-en jeugdliteratuur. Er was een ontroerende hommage aan de overleden Thé Lau van zijn kompanen Pfeijffer, Wieringa, Peek en Verhulst: samen hadden zij immers The pursuit of happiness gedaan, het programma over vluchtelingen, dat overigens op een eerdere editie van het Eilandfestival was ontstaan.

Verder was er toneel voor kinderen en hun ouders met 'Kleine rode Eva' van De Maan, talrijke exquise foodtrucks, diverse dj-podia, de Langste Zetel, boekenmarkt, een fototentoonstelling van schrijvers die 70 geworden waren (Anna Enquist, Leo Pleysier, Monika van Paemel, Patrick Conrad, Jan Mulder, Jules Deelder, en één tachtiger: Walter Haesaert) en de uitreiking van de Vlaamse Cultuurprijs Letteren 2014-2015, die Carll Cneut toekwam.

Eilandfestival
2015
2015
Artiesten
Nir Baram François Beukelaers Esmé Bos Rutger Bregman Vincent Brijs Carll Cneut Patrick Conrad Saskia De Coster Frederik Willem Daem Geert De Kockere De Maan Bernard Dewulf Adriaan Van Dis Sven Gatz Maarten Inghels Howard Jacobson Arthur Japin Joke van Leeuwen Simon Lenski Joris Luyendijk Fré Madou Jamal Ouariachi Gustaaf Peek Elvis Peeters Yves Petry Ilja Leonard Pfeijffer Tutu Puoane Zia Haider Rahman Eric Rinckhout Joachim Saerens Mark Schaevers Lize Spit Jet Steinz Chris De Stoop Jeroen Theunissen P.F. Thomése Willem Van Zadelhoff Peter Verhelst Dimitri Verhulst Stoffel Verlackt Bart Voet Tommy Wieringa Rebekka de Wit
Reeks
Eilandfestival
Type
Campagnebeeld
September 2015
20/09ANTWERPEN 10:00
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.