BdBTV

Zeg aan de kinderen dat wij niet deugen

Samen met Luc Coorevits maakte Guy Cassiers een selectie uit de poëzie van Leonard Nolens, een van de belangrijkste dichters van het Nederlandse taalgebied. 'Zeg aan de kinderen dat we niet deugen' is een zelfportret van de dichter en van zijn generatie. Of noem het een biecht. Een belijdenis. Een schuldbekentenis. Gebracht door Johan Leysen. Op het snijpunt van theater, poëzie, muziek en technologie. Zoals alleen Cassiers dat kan.

In 1997 kreeg Leonard Nolens de Constantijn Huygensprijs voor zijn gehele oeuvre, en in 2012 de Prijs der Nederlandse Letteren. De Universiteit Gent gaf hem in 2018 een eredoctoraat. Zijn loopbaan omvat inmiddels meer dan vijf decennia. In deze voorstelling figureren gedichten uit de bundels 'Bres' (2007) en 'Zeg aan de kinderen dat wij niet deugen' (2011).Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.
fr/