Herman de Coninckprijs voor Poëzie

Tijdens de genereuze, joyeuze, gracieuze, precieuze, lumineuze, majestueuze, kortom fameuze SOIRÉE op donderdag Wereld Poëziedag 21 maart in de Arenberg te Antwerpen wordt bekendgemaakt over welk gedicht het gaat.
Elke bezoeker krijgt een poster.

Eén bezoeker zal ook met 112 bundels naar huis gaan, 17,8 kilo poëzie, goed voor 84,7 cm op de leesplank. Het gaat om alle bundels die voor de Herman de Coninckpoëzieprijs 2019 zijn ingezonden. 

Die SOIRÉE van de Herman de Coninckprijs 2019 belooft alweer een tijdverdrijf voor enk’le fijne luiden te worden. Het programma zal maximum 75 minuten duren.

De genomineerde bundels worden door hun dichters voorgesteld. De dichters worden ingeleid door de Vlaamse Poëziespreekstalmeester Piet Piryns en door het jazztrio van Christian Pabst. Enkele gedichten worden geanimeerd door Klaas Verpoest. Juryvoorzitter Fleur Speet legt uit waarom welke bundel de Herman de Coninckprijs 2019 gewonnen heeft. Ester Naomi Perquin, de laureaat van vorig jaar, overhandigt de prijs.

Op www.hermandeconinckprijs.eu vindt u alles wat u moet weten, o.a. ook dat de tickets kunnen gereserveerd worden via de Arenberg.

Maart 2019
21/03ANTWERPEN 20:15
Arenbergschouwburg +32 3 202 46 46