Klik hier voor de correcte weergave van dit bericht.
 
     
  Reactie Behoud de Begeerte en Tom Lanoye op Bart De Wever
 
 
     
 

Bart De Wever heeft vanmorgen op Radio 1 het voorstel van Behoud de Begeerte om het Pieter de Coninckplein om te dopen tot het Herman de Coninckplein afgedaan als “één van de domste dingen" die hij in jaren heeft gehoord in de Vlaamse culturele sector, "en dat wil wel wat zeggen". Het woord “idioot” valt ook. 

Wij zijn verbaasd over het hoge pletwalsgehalte van deze uitspraak. De Wever reageert uitsluitend (en redelijk kleinzerig) als een Vlaams-nationalist die in het voorstel enkel een aanval op zijn gedachtegoed en zijn symbolen ziet. Over Herman de Coninck heeft hij het zelfs niet. De Wever ziet enkel het negatieve, het positieve in ons voorstel is hem geen woord, geen gedachte, geen commentaar waard.

Dat Bart De Wever reageert als Vlaams-nationalistisch politicus kunnen we begrijpen, maar we betreuren het dat hij niet als intellectueel en zeker niet als burgemeester van Antwerpen reageert. Hij zou toch burgemeester van alle Antwerpenaren worden? Hij wou toch verandering? 

Wij voeren ondertussen ons plan verder uit. We vinden nog steeds dat er goede redenen zijn om het De Coninckplein van voornaam te veranderen. Dat de toekomstige burgemeester zich laat kennen en ons voorstel enkel als jennen interpreteert, is zijn zaak. Ons gaat het vooral en in de eerste plaats om Herman de Coninck.

Inmiddels heeft ook Tom Lanoye ons een reactie toegestuurd. Klik hier om die te lezen.

 

Klik hier als u geen nieuwsbrieven meer wenst te ontvangen.

Klik hier indien u uw profiel wil aanpassen.

*|LIST:DESCRIPTION|*

 

Behoud de Begeerte, H. De Coninckplein 25, 2060 Antwerpen