Over Behoud de Begeerte

De stad Antwerpen en Behoud de Begeerte sloegen de handen al in elkaar, toen de nieuwe bibliotheek aan het De Coninckplein nog in de steigers stond. Antwerpen bood Behoud de Begeerte kantoorruimte op de bibliotheeksite aan, in ruil voor het organiseren van literaire activiteiten in het auditorium. Een winwin-situatie, zoals dat heet.
Het genereren van bovenregionale aandacht voor Bibliotheek Permeke: dat was zo ongeveer de opdracht van Behoud de Begeerte. Onder de noemer Aanbevelingen voor een beter leven krijgt het publiek dan ook sinds 2006 een veelzijdig en aantrekkelijk literair programma aangeboden.

Aanbevelingen voor een beter leven is een kleurrijke waaier van literaire miniproducties die zijn onderverdeeld in een aantal subcategorieën, met elk hun eigen thema en format. Zowel de actuele literatuur als het literaire erfgoed komen aan bod. De coproductie met Permeke zorgt er ook voor dat Behoud de Begeerte over een ruimte beschikt die plaats biedt voor reflectie en experiment – en zo bijdraagt tot de toetsing van beginnende schrijvers en concepten die kunnen doorgroeien naar grotere zaalproducties.

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.