vooruitblik

Bregje Hofstede

Schrijversacademie

18/09 Antwerpen
© Alexander Dhiet
18/09 Antwerpen

In samenwerking met Creatief Schrijven organiseren we opnieuw een reeks auteurslezingen. Bijzondere ontmoetingen met auteurs die ons een inkijk geven in de interne keuken van het schrijverschap, omdat niemand zo inspirerend over schrijven kan vertellen als de schrijver zelf. Op woensdag 18 september (20 uur) gaat Anneleen Van Offel in Bibliotheek Permeke in gesprek met Bregje Hofstede. Het laatste halfuur van het programma is gereserveerd voor vragen uit het publiek.

Bregje Hofstede (1988) is een veelzijdige en veelgeprezen schrijver en activist. Ze is actief binnen XR en is mede-oprichter van feministische actiegroep De Bovengrondse en Stichting Nationaal Heksenmonument. Hofstede debuteerde in 2014 met de roman De hemel boven Parijs, die werd genomineerd voor onder andere de Libris Literatuur Prijs, de Anton Wachterprijs en de Gouden Boekenuil. Haar tweede roman Drift (2018) – ‘vlijmscherp’ (de Volkskrant) en ‘genadeloos’ (Trouw) – haalde de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2019. Daarnaast publiceerde ze de essaybundel De herontdekking van het lichaam. Over de burn-out (2016) en het non-fictie boek Slaap vatten. Hoe een slapeloze de nacht terugwon (2020), evenals het wandelverhaal Bergje (2021) en de pornografische novelle December (2022). Haar nieuwste, veelbesproken roman Oersoep (2023) ligt sinds vorig najaar in de boekhandel.

De auteursgeprekken zijn onderdeel van Opleidingsjaar Literair Schrijven en SchrijversAcademie, maar niet-studenten zijn zeker ook welkom!