vooruitblik

Jos Borré

Schrijversacademie

13/11 Antwerpen
© Koen Broos
13/11 Antwerpen

In samenwerking met Creatief Schrijven organiseren we opnieuw een reeks auteurslezingen, bijzondere ontmoetingen met auteurs die ons een inkijk geven in de interne keuken van het schrijverschap. Omdat niemand zo inspirerend over schrijven kan vertellen als de schrijver zelf. Op woensdag 13 november (20 uur) gaat Anneleen Van Offel in Bibliotheek Permeke in gesprek met Jos Borré. Het laatste halfuur is telkens gereserveerd voor vragen uit het publiek.

Jos Borré (1948) schreef jarenlang recensies over Nederlandse en Vlaamse literatuur voor vele bladen en tijdschriften, het meest en het langst voor De Morgen. Hij zetelde verscheidene keren in de jury van De Gouden Uil, de AKO literatuurprijs en andere literaire prijzen. Hij publiceerde onder meer de monografie Walter van den Broeck (1985), Gerard Walschap. Rebel en missionaris (1990) en Gerard Walschap. Een biografie (2013). Zijn meest recente werk, ‘Thuiskomen. Leven en werk van Walter van den Broeck’ (april 2024), is het eerste omvattende overzicht van Van den Broecks rijkelijke oeuvre.

De auteursgeprekken zijn onderdeel van Opleidingsjaar Literair Schrijven en SchrijversAcademie, maar niet-studenten zijn zeker ook welkom!