vooruitblik

Maarten Inghels

Schrijversacademie

12/03/25 Antwerpen
© Joris Caesar
12/03/25 Antwerpen

In samenwerking met Creatief Schrijven organiseren we opnieuw een reeks auteurslezingen, bijzondere ontmoetingen met auteurs die ons een inkijk geven in de interne keuken van het schrijverschap. Omdat niemand zo inspirerend over schrijven kan vertellen als de schrijver zelf. Op woensdag 12 maart (20 uur) gaat Anneleen Van Offel in Bibliotheek Permeke in gesprek met Maarten Inghels. Het laatste halfuur is telkens gereserveerd voor vragen uit het publiek.

Maarten Inghels (1988) is een schrijver, dichter en beeldend kunstenaar. Zijn werk bestaat uit boeken, video’s, performances en installaties in de publieke ruimte. Inghels debuteerde in 2008 met Tumult in de Sandwich-reeks onder redactie van Gerrit Komrij en ontwikkelde zich sindsdien tot een originele dichter en schrijver. Zijn derde dichtbundel Nieuwe rituelen werd genomineerd voor de Herman de Coninckprijs 2016. Vertalingen van zijn gedichten werden gepubliceerd in internationale tijdschriften en bloemlezingen en Inghels was de voorbije jaren te gast op verscheidene literatuurfestivals in binnen- en buitenland.

De auteursgeprekken zijn onderdeel van Opleidingsjaar Literair Schrijven en SchrijversAcademie, maar niet-studenten zijn zeker ook welkom!