Schrijversacademie: Aya Sabi
I.s.m. Creatief Schrijven
© Annemiek Mommers

Ook dit jaar organiseert Creatief Schrijven in samenwerking met Behoud de Begeerte een reeks auteurslezingen, bijzondere ontmoetingen met auteurs die ons een inkijk geven in de interne keuken van het schrijverschap. Op 3 oktober (20 uur) gaat Anneleen Van Offel in Bibliotheek Permeke in gesprek met Aya Sabi over de schrijver, de vrouw en de activiste in Aya Sabi.

In augustus 2022 verscheen Sabi’s debuutroman Half Leven bij uitgeverij Das Mag. Het was echter niet haar eerste pennenvrucht. Vanaf 2015 schreef Sabi voor deredactie.be, Mo*De Morgen en NTGent magazine.

Half Leven beschrijft de levens van drie generaties vrouwen: Fatna, geboren rond 1940 in een dorp aan de voet van de Atlas in Marokko, dochter Hamouda, geboren in Nederland, en kleindochter Shams, levend in het Nederland van nu. Aan de hand van fragmenten uit hun leven laat Sabi zien hoe een transgenerationeel trauma doorwerkt en dat een vrouw de ‘som van de ondeelbare delen’ is van haar grootmoeder, haar moeder en zichzelf.

Auteurslezingen
Deze lezing is een onderdeel van de jaaropleidingen Basisjaar Creatief Schrijven en SchrijversAcademie. We stellen deze lezing ook graag open voor het brede publiek. 

 

Koop een abonnement en betaal niet €30,- maar €21,- voor de drie lezingen, stuur een mail naar info@creatiefschrijven.be.

Oktober 2023
03/10ANTWERPEN 20:00
Bibliotheek Permeke 03 338 38 00
Tickets
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.