Schrijversacademie: Ruth Lasters
I.s.m. Creatief Schrijven
© Giséla Dheedene

Ook dit jaar organiseert Creatief Schrijven in samenwerking met Behoud de Begeerte een reeks auteurslezingen, bijzondere ontmoetingen met auteurs die ons een inkijk geven in de interne keuken van het schrijverschap. Op 5 december (20 uur) gaat Anneleen Van Offel in Bibliotheek Permeke in gesprek met Ruth Lasters over haar hart voor de zwakkeren, over haar strijd tegen het onrecht en haar liefde voor haar métier.

Ruth Lasters (1979) schrijft proza, poëzie en opiniestukken over de complexiteit en de schoonheid van haar job als leerkracht in het middelbaar onderwijs. Ze staat inmiddels bijna twintig jaar voor de klas en werkte ook als gelijkekansencoördinator. Eerder dit jaar verscheen van haar hand de bundel Tijgerbrood. Een bundel over het verlangen om voor altijd toevlucht te kunnen zoeken, op te lossen in pure vorm, in woordenloosheid. De auteur is haar vroegere compartimenten kwijt. De dichter, leerkracht, kindervrije vrouw, partner, pacifist, klimaattobber en kunstliefhebber werden samengekneed tot één wezen dat haar hoop, bekommernissen en angsten meer en meer durft te erkennen als die van iedereen.

Auteurslezingen
Deze lezing is een onderdeel van de jaaropleidingen Basisjaar Creatief Schrijven en SchrijversAcademie. We stellen deze lezing ook graag open voor het brede publiek.

Koop een abonnement en betaal niet €30,- maar €21,- voor de drie lezingen, stuur een mail naar info@creatiefschrijven.be.

December 2023
05/12ANTWERPEN 20:00
Bibliotheek Permeke 03 338 38 00
Tickets
Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.