artiesten

Alex Deforce

België

Alex Deforce (1984) is schilder, dj en schrijver. Begin 2019 zette hij zijn eerste dichterlijke stappen op Nachtdichter van Victor De Roo. Recenter voorzag hij Brihang van poëtische interludiums op zijn album Casco, waarvoor hij gedichten van Georges Perec voordroeg. In 2020 kwam zijn eerste solo 7 inch vinyl uit op het Brusselse Lexi Disques label, poëzie op muziek van en met Charlotte Jacobs en Wiet Lengeler. Deforce maakt verder onderdeel uit van het Besmette Stad-project van deBuren, een hommage aan Paul Van Ostaijen. Hiervoor maakte hij samen met Nederlandse producer Endfest het acid-poëzienummer ‘re:Folies Bar’. Eens in de maand kan u luisteren naar zijn radioshow Nonchalance Calculée op het Brusselse Kiosk radio, een programma met als centrale thema's: poëzie, de kunst van het tooghangen en de Brusselse tongval. Daarnaast is hij sinds 2016 huistekenaar bij de Brusselse editie van De Sprekende Ezels. 

producties

2023
Vlaanderenleestdag in de Senaat
2023
24 uur van Permeke
2022
Alles gute,

extra

bdbtv
#45

Op 23 april 2023 vond de allereerste editie van de Vlaanderenleestdag plaats. Op vraag van Iedereen Leest, de drijvende kracht achter de leesbevordering in Vlaanderen, werkten we mee aan een bijzondere activiteit: een minifestival in de Senaat in Brussel.

bdbtv
#38

In samenwerking met Pro Helvetia nodigden we in het kader van Allegra Festival van de Zwitserse Literatuur, drie Zwitserse auteurs uit voor een literaire ontmoeting in Antwerpen en Gent.