Over Behoud de Begeerte

Behoud de Begeerte wil een caleidoscopische blik bieden op het hedendaagse literaire aanbod, zowel nationaal als internationaal, door het creëren van kwalitatief hoogstaande en theatraal-literaire voorstellingen.  De literaire voorstelling tot theatraal genre promoveren is haar belangrijkste doel.
BdB wil literatuur aan een breed en divers publiek (ruimer dan het lezerspubliek) presenteren, via enerzijds een artistiek relevante theatrale enscenering van literaire teksten (poëzie, fictie en non-fictie, kinder- en jeugdliteratuur, ...) en anderzijds een doorgedreven geografische spreiding van de voorstellingen.
BdB stelt de auteur en zijn werk centraal. Teksten worden voorgelezen door hun auteurs zelf. De voorstellingen bestaan uit zorgvuldig met elkaar in verband gebrachte voorleessessies (eventueel rond een bepaald thema) en uit een relevante en complementaire selectie van live muziek, dans, filmfragmenten, videokunst.
BdB staat voor literaire producties met sterke multidisciplinaire accenten.

 

De Vlaamse regering en de stad Antwerpen investeren in de werking van Behoud de Begeerte.

Tom Lanoye in 2014 met zijn 'Pleidooi van een performer' uit 1986. Deze tekst was van grote invloed op de werking van Behoud de Begeerte. 

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.