Over Behoud de Begeerte

Missie

De literaire voorstelling tot theatraal genre promoveren is het belangrijkste doel van Behoud de Begeerte. BdB biedt een caleidoscopische blik op het hedendaagse literaire aanbod, zowel nationaal als internationaal, door het creëren van kwalitatief hoogstaande en theatraal-literaire voorstellingen.
BdB presenteert literatuur aan een breed en divers publiek, door enerzijds een artistiek relevante theatrale enscenering van literaire teksten (poëzie, fictie en non-fictie, kinder- en jeugdliteratuur, ...) en anderzijds een doorgedreven spreiding van de voorstellingen (in binnen- en buitenland, voor eigen naam of in opdracht, zowel in de vorm van tournees als in de vorm van eenmalige evenementen, het hele seizoen rond, in grote, middelgrote en kleine schouwburgen en andere presentatieplekken).

Visie

Behoud de Begeerte stelt de auteur en zijn werk centraal en heeft kunstenaars in het algemeen en schrijvers in het bijzonder altijd en overal beschouwd als het absolute, onontbeerlijke middelpunt van al haar activiteiten, als de basis van de piramide, waarop alles steunt. Zonder schrijvers geen BdB. Een ander niet te verwaarlozen accent is de aandacht voor het comfort van het publiek en de auteurs (geen marathonmanifestaties, behoorlijke honoraria, goede organisatie, verzorgde catering, behoorlijke hotelaccomodatie en vervoer,...).
In de eerste en laatste plaats wenst BdB zorg te dragen voor artistieke en literaire kwaliteit die eigenlijk op alles prioriteit heeft, ook op het feit dat alle programma’s uitgaan van een maatschappijbeeld dat gestoeld is op solidariteit, gendergelijkheid, diversiteit en ecologie.

De Vlaamse regering, Literatuur Vlaanderen en de stad Antwerpen investeren in de werking van Behoud de Begeerte.

Tom Lanoye in 2014 met zijn 'Pleidooi van een performer' uit 1986. Deze tekst was van grote invloed op de werking van Behoud de Begeerte. 

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op de site ga je akkoord met onze cookie policy.