artiesten

Aline Verbeke

België
© Siege Dehing

Aline Verbeke (1998) groeide op in Sint-Pauwels, een dorp in de verte. Na een omzwerving in Brussel, waar ze culturele agogiek studeerde, woont ze sinds kort in Antwerpen. Ze schrijft in diverse vormen (onder andere Kluger Hans, rekto:verso, winnaar Kunstbende 2017) en probeert haar poëzie zo nu en dan uit op een podium. Daarnaast speelt ze als saxofonist in de wegdroomband The Payola Kid van muzikant Alec De Bruyn. Eerder bouwde ze al mee aan de Toren van Babel, een meertalig poëzieproject van toenmalig Antwerps stadsdichter Maud Vanhauwaert en Rooftoptiger. Nu onderzoekt ze met een doctoraat aan de VUB wat de betekenis van handicap is voor de kunsten, zowel op het niveau van artistieke vernieuwing als van daadwerkelijke inclusie.

producties

2024
DUNK@Arenberg
DUNK 2023
2023
DUNK@TAZ
DUNK 2023

extra

videogedicht
02/02/2024

In februari 2024 sloten we het eerste jaartraject van DUNK af in de Arenberg in Antwerpen. Als onderdeel van dit traject maakte Phil Van den Bossche voor alle woordkunstenaars een wervelende video waarin hun woorden grafisch tot leven komen. Bekijk hier ‘In de hoop dat je dit hardop leest’ van Aline Verbeke.

bdbtv
#47

Vanaf dit jaar gaat Behoud de Begeerte op zoek naar nieuwe woordkunstenaars. Deze zomer presenteerden we bij Theater Aan Zee een eerste stand van zaken. Met optredens van Kaat Janssen, Xander Kindt, Nata Mandaria, Gihozo Patrick Denis Tuyizere, Femke Vanhove en Aline Verbeke.