'Heldenleven' Jan Vanriet
Boekvoorstelling

NIEUWE DATUM: 9 SEPTEMBER 2020

Op 9 september presenteert Behoud de Begeerte ‘Heldenleven’. 

’Heldenleven’ is een programma rond twee publicaties van Jan Vanriet: de onlangs verschenen dichtbundel ’Heldenleven’ en ’Collected Stories', de catalogus bij de schilderijententoonstelling (vanaf 19 september) in De Zwarte Panter te Antwerpen.

In ’Heldenleven’ probeert het verleden haasje over met het verleden te spelen. ‘Heldenleven’ verkent heden en verleden; herinneringen zijn niet inwisselbaar, beelden, geuren en sensaties uit vroegere tijden leiden een eigen bestaan. De gedichten en gouaches van Jan Vanriet zijn een grote volksopstand tegen het vergeten – soms tegen beter weten in. ‘De tijd neemt niet alles weg.’ Het samenspel van al die fonkelende details en eeuwigdurende dubbelzinnigheden maakt van het heldenleven dat we onszelf toedichten een oefening in verwondering.

Voor de catalogus van ’Collected Stories schreef Jan Vanriet enkele toelichtingen over de inhoud en de achtergronden van zijn werk. Ze worden aangevuld met een essay van de Poolse dichter Adam Zagajewski

’Heldenleven’ op 9 september is door toedoen van de coronacrisis slechts voor een beperkt aantal mensen toegankelijk. De voorstelling wordt wel opgenomen en is een week daarna online te zien. Piet Piryns interviewt; Warre Borgmans leest poëzie. Tussendoor is een vooraf gefilmd gesprek op locatie in Hoboken te zien, de plek waar Jan Vanriet zijn jeugd doorbracht.  

’Heldenleven’ op 9 september is door toedoen van de coronacrisis slechts voor een beperkt aantal mensen toegankelijk. De voorstelling wordt wel opgenomen en is een week daarna online te zien. 

Tickets:
€ 8 kassa
€ 6 voorverkoop
€2 kansentarief & A-kaartbon

September 2020
09/09ANTWERPEN 20:00
Bibliotheek Permeke 03 338 38 00