bdbtv

bdbtv

10/12/2020

Aanbevelingen voor een leven

Elfde editie

De onzekere weg voor de zekere nemen: dat werd ons vorig jaar door Yousra Benfquih aanbevolen. Een raad die 2020 zelf waarmaakte door wild om zich heen te schoppen. Aanbevelingen voor een nog beter leven wordt dit jaar (inmiddels elfde editie!) wegens onvoorziene omstandigheden omgedoopt tot het iets realistischer Aanbevelingen voor een leven’ 

Voor de gelegenheid wordt de voorstelling voornamelijk bemand door schrijvers, die eigenaardige mensensoort die erin slaagt zowel de realiteit in taal te vatten als aan diezelfde realiteit te ontsnappen. Doorgewinterde schrijvers staan naast nieuw talent. Oude bekenden van Behoud de Begeerte, Antjie Krog, Michel Faber en Kristen Roupenian, mogen helaas de grens niet over. Zij brengen hun bijdrage vanuit hun thuisland. Met Anneleen Van Offel, Marta Maes, Tiemen Hiemstra en Ellen Schoenaerts staat een jonge equipe klaar in onze eigen Bibliotheek Permeke, sinds jaar en dag de plek waar u uw aanbevelingen krijgt. Dat u naast escapisme en realiteitszin ook een pak schoonheid aangereikt zal krijgen is dit jaar, om wat tegenwicht te bieden aan de door Yousra voorspelde onzekerheid, een zekerheid. Nicolas Rombouts zorgt vanuit zijn studio voor muziek, Els Dottermans presenteert. 
Het laatste woord is gereserveerd voor onze eigen aftredend directeur Luc Coorevits. Niemand beter om de overgang van dit jaar naar het volgende in te leiden dan de man die er 37 jaar lang in slaagde de begeerte te behouden.

Het programmaboekje met informatie over de gasten vindt u hier.

Hier vindt u de aparte fragmenten.

Meer informatie over de voorstelling leest u hier

producties