podcasts

podcast

15/04/2024

Beeldspraak – David Van Reybrouck in gesprek met Robin Block

Voor Beeldspraak, de maandelijkse podcast van het Poëziecentrum, ging schrijver David Van Reybrouck in gesprek met Robin Block over zijn dichtbundel Handleiding voor ontheemden waarvoor Block de Herman de Coninckprijs 2024 won.

Robin Block (1980) is dichter, muzikant en performer, die zowel in Nederland als in Indonesië vele kunstwerken en voorstellingen op zijn naam heeft staan. Met zijn poëziefilm Manual for the Displaced won hij het Nederlands Poëziefilmfestival en diverse internationale prijzen. Van zijn hand verschenen de bundel Bestialen, het tweetalige In Between, Di Antara en Handleiding voor Ontheemden.

David Van Reybrouck (1971) is cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver. Zijn inmiddels omvangrijke oeuvre beslaat toneelstukken, poëzie, proza en veel non-fictie. Zijn boeken over het kolonialisme, Congo en Revolusi, groeiden uit tot internationale bestsellers. Zijn geschriften over democratie werden meermaals bekroond: Pleidooi voor populisme leverde hem in 2009 de Jan Hanlo Essayprijs en de Vlaamse Cultuurprijs Kritiek en Essay op. Voor Tegen verkiezingen kreeg hij in 2014 de Henriëtte Roland Holst-prijs. Van Reybrouck is oprichter van G1000, het platform van democratische vernieuwing in België, en voorzitter van FIDE, de Federation for Democratic Innovation Europe.

producties