bdbtv

bdbtv

17/05/2021

De kleine lettertjes

Anders dan de rest (+ 6 jaar)

Langzaamaan mogen we weer luidop dromen van voorstellingen voor een live publiek. Onder het motto ‘jong geleerd, oud gedaan’ nodigden we op 15 mei beginnende lezertjes vanaf 6 jaar uit als allereerste toeschouwers. Het auditorium van Bibliotheek Permeke werd voor even omgetoverd in een magische wereld met figuurtjes die zich soms net iets anders voelen dan de rest.

Bekijk de voorstelling hier vanaf 22 mei om 11uur.

In ‘De kleine lettertjes: Anders dan de rest’ laat Behoud de Begeerte een aantal enthousiasmerende vertellers aan het woord over anders zijn, of je anders voelen.

Fleur Pierets neemt ons in ‘Love Around the World’ en ‘Love is love’ mee op een sprookjesachtige huwelijksreis, langsheen alle landen waar ze met haar vrouw Julian in het huwelijksbootje mag stappen. 

Brigitte Minne vertelt over het feetje Rozemarijn dat wegloopt van huis omdat ze zich niet thuis voelt in de nette feeënwereld. Ze trekt eropuit om in het heksenbos te gaan wonen. Rozemarijn heeft het reuze naar haar zin bij de heksen, maar haar bezorgde feeënmama gaat naar haar op zoek. Als dat maar goed komt. 

Aminata Demba leest enkele verhalen voor uit het fantastische verzameld werk van Toon Tellegen: ‘Misschien wisten zij alles’. Tellegen creëerde een universum waarin mieren en eekhoorns, olifanten, houtwormen, snoeken en andere dieren hun eigen persoonlijkheid en problemen hebben. Rasactrice Demba brengt deze verhalen tot leven.

Meer informatie over de voorstelling vindt u hier.

producties