podcasts

podcast

27/03/2022

Erwin Mortier leest Voorzichtig aan de ijzerenweg

In het kader van Europalia Arts Festival – Trains & Tracks 2022 vroeg Behoud de Begeerte zes auteurs, drie Nederlandstalige en drie Franstalige, om een hedendaagse stationsroman te schrijven. Thomas Gunzig, Caroline Lamarche, Lisette Lombé, Erwin Mortier, Lize Spit en Rob van Essen schreven elk een verhaal.

Clichés en narratieve patronen rond treinen en stations – de plaatsen bij uitstek van ontmoeting en afscheid, liefde en liefdesverdriet – zijn het uitgangspunt voor deze stationsromans, maar deze nieuwe versies houden rekening met de treinreiziger van vandaag en diens reiscondities. Daarom kozen we ervoor om de verhalen ook als audioboek beschikbaar te maken. Luister Voorzichtig aan de ijzerenweg van Erwin Mortier hieronder of op uw favoriete podcastapp.

Over Erwin Mortiers stationsroman

Voorzichtig aan de ijzerenweg is het relaas van een passagier die het landschap van zijn herinneringen zijdelings waarneemt: over de begindagen van een relatie, over Europa na de val van de Berlijnse muur en over de langzame modernisering van Mortiers geboortestreek Oost-Vlaanderen. Een poëtische ode aan de verleden tijd en aan de liefde die voortduurt.

producties

27 Maart 2022

Tussen de lijnen