podcasts

podcast

27/03/2022

Rob van Essen leest Ronin en de betekenis van alles

In het kader van Europalia Arts Festival – Trains & Tracks 2022 vroeg Behoud de Begeerte zes auteurs, drie Nederlandstalige en drie Franstalige, om een hedendaagse stationsroman te schrijven. Thomas Gunzig, Caroline Lamarche, Lisette Lombé, Erwin Mortier, Lize Spit en Rob van Essen schreven elk een verhaal.

Clichés en narratieve patronen rond treinen en stations – de plaatsen bij uitstek van ontmoeting en afscheid, liefde en liefdesverdriet – zijn het uitgangspunt voor deze stationsromans, maar deze nieuwe versies houden rekening met de treinreiziger van vandaag en diens reiscondities. Daarom kozen we ervoor om de verhalen ook als audioboek beschikbaar te maken. Luister Ronin en de betekenis van alles hieronder of op uw favoriete podcastapp.

Over Rob van Essen, Ronin en de betekenis van alles

Van Essens stationsroman is een geheimzinnig verhaal over een hond, een kat, een ‘zangeresje dat een quizje presenteert’ en een journalist aan het einde van zijn carrière. De schrijver creëert een universum zoals alleen hij dat kan en werpt en passant op zijn volstrekt onpretentieuze manier een balletje op over thema’s als goed en kwaad en de zin van het leven.

producties

27 Maart 2022

Tussen de lijnen