bdbtv

bdbtv

23/02/2020

Saint Amour 2020

Vlaamse kost

In februari 2020 schoot Saint Amour voor de zesentwintigste keer uit de grond – inmiddels zo evident dat we net zo goed kunnen zeggen: in 2020 was er weer een maand februari tijdens Saint Amour. Dat schrijvers maar niet uitgeschreven raken over de liefde, mochten de toeschouwers aan den lijve ondervinden: ontroering, vapeurs, plaatsvervangende jaloezie, verliefdheid en onverdroten wellust waren hun deel. “De liefde is een huis met vele kamers en de 26ste editie van het valentijnsprogramma Saint Amour verkent ze allemaal.” oordeelde Het Nieuwsblad.

Vlaamse kost, dit jaar op Saint Amour. Geen balletjes in tomatensaus, maar wel allerlei delicaats en geraffineerds. Nieuwe smaken naast klassiekers. Aan het vooralsnog niet te canoniseren fornuis van de Liefde stonden Andy Fierens, Dominique De Groen, Ish Ait Hamou, Fleur Pierets, Gaea Schoeters, Roderik Six, Jeroen Theunissen en Dimitri Verhulst. Sven Speybrouck speelde maître d’hôtel. Uit de pot van Andy Fierens en Michaël Brijs werden De Bronstige Bazooka’s opgelepeld, een koor van kant en kanonnen.

“Kan er eigenlijk iets misgaan met Saint Amour? Wij geloven van niet. De valentijnsformule van Behoud de Begeerte staat als een huis. Een tiental welbespraakte auteurs, revelaties naast routiniers, die broederlijk naast elkaar de liefde bezingen: daarvoor smelt zelfs de grootste cynicus.” (De Standaard)

Het programmaboekje vindt u hier

producties

8-22 Februari 2020

Saint Amour