bdbtv

bdbtv

15/02/2021

Zo helpt poëzie

Een hulde aan de dichtkunst

“Zo helpt poëzie,” schreef Herman de Coninck, “en het helpt niet”. We wilden vorig jaar reeds de (on)macht van de dichtkunst benadrukken en het podium geven aan vier dichters die in 2020 een prijs in de wacht sleepten met hun bundel. Een u welbekend virus stak hier toen een stokje voor. We zagen onze kans schoon de overwinning van deze vier dichters alsnog te vieren, zij het op kleinere schaal dan voorzien.

U kunt de voorstelling hier bekijken vanaf 21 februari om 11 uur. 

21 februari is trouwens niet zomaar een dag. Op de geboortedatum van Herman de Coninck worden tezamen met het huldigen van deze vier prijswinnende dichters tijdens ‘Zo helpt poëzie’ ook de zes genomineerden van de Herman de Coninckprijs 2021 bekend gemaakt. 

Piet Piryns, poëziefijnproever en een goede vriend van wijlen Herman de Coninck, neemt de presentatie van de voorstelling en de aankondiging van de nominaties voor zijn rekening.

Met: Ellen Deckwitz (E. du Perronprijs 2019), Eva Gerlach (Herman de Coninckprijs 2020), Marieke Lucas Rijneveld (Ida Gerhardt Poëzieprijs 2020) en Vrouwkje Tuinman (De Grote Poëzieprijs 2020).

Het programmaboekje met informatie over de vier gasten vindt u hier.

producties

21 Februari 2021

Zo helpt poëzie