1994

Leeslust

24/09/94 Gent
25/09/94 Gent
Jan Bosschaert
24/09/94 Gent
25/09/94 Gent

Op 24 en 25 september werd als onderdeel van De 25 uur van het lezen in kunstencentrum Vooruit Leeslust georganiseerd door Behoud de Begeerte in het kader van de campagne voor leesbevordering.
Zaterdag 24 september presenteerde Paul Jacobs een quiz over lezen die ook op TV2 uitgezonden werd. Daarna was er mogelijkheid om in de concert- of balzaal te dansen op respectievelijk rock ’n roll en jazz – het eerste Vlaamse Boekenbal.

Zondag 25 september begon met een Bijbelbrunch waarbij Julien Schoenaerts voorlas uit de bijbel. Vervolgens was er keuze uit vijf programma’s: Fietsen (toneel voor kleuters), De Eerste Keer (Over de eerste pakkende leeservaring), De Kern van de Zaak (over leesbevordering), De Letterkamer (voor kinderen tot 12 jaar) en Veel Liefs (jeugdschrijvers over liefde en verliefdheid). Ouders en andere volwassen aanverwanten konden in tussentijd toevertrouwd worden aan de goede zorg van de Wintertuin alwaar een tentoonstelling van beeldend werk en oude boeken te bezichtigen viel.

met

Jean-Marie Berckmans Walter van den Broeck Herman Brusselmans Jessie De Caluwe Geertje De Ceuleneer Bo Coolsaet Ben Crabbé Frank Deboosere Pascale Deboosere Jules Deelder Ed Franck Wim Van Gansbeke Cas Goossens Veronica Hazelhoff Wim Hofman Paul Jacobs Mark Lefever Ted van Lieshout Gregie De Maeyer Hugo Matthysen Guy Mortier Noordkaap Bart De Pauw Marc Reynebeau Bas Rompa Jean-Pierre Rondas Pjeroo Roobjee Julien Schoenaerts Jan De Smet Ronald Soetaert Dirk Somers Ann Swartenbroekx Jan Vanriet Luc Verschueren Hugo Weckx Bruno Wyndaele Joost Zwagerman

extra

bdbtv
#16

In de aanloop naar 15 jaar Permeke ging Behoud de Begeerte op zoek naar wat de bezoekers en medewerkers van de bibliotheek gedurende vijftien jaar is bijgebleven. Wat zijn hun favoriete fragmenten uit de collectie van de bibliotheek? Waar staat Permeke voor? Wat betekent lezen voor hen?