2015

Broers waren we

Boekpresentatie Peter Muyshondt & Han Zinzen

27/08/15 Antwerpen
't Eilandje (20.00)
27/08/15 Antwerpen
't Eilandje (20.00)

Boekpresentatie Peter Muyshondt & Han Zinzen

‘Broers waren we’, een non-fictieboek, is het verhaal van Tom en Peter Muyshondt, twee broers uit een doorsnee middenklassengezin. Op zijn veertiende ging Peter naar de Cadettenschool, volgde daarna een militaire opleiding, werd rijkswachter en is nu hoofdcommissaris bij de geïntegreerde politie. De levensloop van Tom ging 180 graden de andere kant uit. Hij haalde vandalenstreken uit, gebruikte hasj en speed, pleegde kleine overvallen, kwam in aanraking met heroïne en verzeilde in een neerwaartse spiraal tot hij stierf aan een overdosis op 22 juli 2006.

‘Broers waren we’ is een zoektocht. Niet naar redenen en oorzaken. Niet naar verschoning of verontschuldiging. Het is een zoektocht naar de mens achter de junkie en de crimineel, en naar de mens achter de politieman die geconfronteerd wordt met wat de wet van hem vereist en zijn eigen geweten.

Het is een zoektocht naar hoe we in onze maatschappij omgaan met mensen die niet in de rij passen en buiten de lijntjes kleuren. En misschien is het wel een zoektocht naar hoe we op een andere manier met zulke mensen kunnen omgaan.

Het is een zoektocht naar Tom en hoe hem de waardigheid terug te geven die hij verdiende.