2015

Onder De Palmen

Connie Palmen 60

11/10/15 Antwerpen
uitverkocht
11/10/15 Antwerpen
uitverkocht

Connie Palmen 60

Closer/dichterbij is een jaarlijks, licht anarchistisch kunstenproject, waarvan Paul Hermans, ex-zakelijk leider van Behoud de Begeerte, één van de bezielers is. Eveneens bij dit project betrokken is een andere goede kennis van Behoud de Begeerte: Gregory Frateur. Hij stond in voor de programmatie, en kwam een babbeltje slaan over de literaire invulling van het festival. Al gauw werd gekozen voor één grote, krachtige literaire avond, in plaats van een aantal kleinschalige ontmoetingen tijdens het festival. Ver moest er niet gezocht worden: van Connie Palmen was geweten dat ze op haar zestigste was én dat een nieuwe roman van haar zou verschijnen.

Palmen werd geïnterviewd door Lieven Vandenhaute, en ging in gesprek met o.a. haar uitgever Maj Spijkers en een aantal goede vrienden, zoals Tom Lanoye, Erwin Mortier, Kristien Hemmerechts en Els Dottermans. Alle deelnemers lazen hun keuze uit één van Palmens boeken, afgewisseld door redelijk onvergetelijke muzikale interventies. Bij Sven Ratzke wist het publiek niet was het zag en hoorde. Dat was ook het geval bij het duo Dottermans & Frateur, die de pannen van het dak zongen. Connie Palmen sloot de voorstelling af met een fragment uit haar nieuwe roman. Maar eerst bracht Jan Decleir nog zijn versie van 'I was born under a wandering star'.

Nog één aardigheidje is wellicht het vermelden waard: tijdens de pauze kreeg het publiek een hapje gepresenteerd – stoverij, naar het recept van Palmens moeder.