2016

Roosevelt

Boekvoorstelling Gie Bogaert

2016

Boekvoorstelling Gie Bogaert

Gie Bogaert is leraar, vader van Hans Bogaert, en schrijver van elf boeken. Op 18 maart kwam hij op uitnodiging van Behoud de Begeerte en in samenwerking met De Bezige Bij zijn elfde boek voorstellen: ‘Roosevelt’, een mozaïekroman over het Antwerpse stadsleven. Zijn tiende boek, ‘Nora’s dwaling’, had hij overigens ook al in Permeke voorgesteld.

Gie Bogaert wordt wel eens “de meester van de kleine speelruimte” genoemd en een “chroniqueur van liefde, verlies en eenzaamheid”. Die naam maakt hij ook nu weer waar in deze roman ‘Roosevelt’, waarin hij de Antwerpse Rooseveltplaats als centraal decor voor zijn drie hoofdpersonages gebruikt: een Pools hoertje, een literatuurdocent en een zwerver.

“Wie is de vrouw die tellend de dag doorbrengt op de perrons van het centrale metropoolplein? Hoeveel wrok zit er in de jongeman die zich schuilhoudt in een kamer van Hotel Terminus? En waar verlangt de trambestuurder naar wanneer hij de laatste keer het plein op draait?”
Journaliste Jelle Van Riet had met de auteur een uitvoerig gesprek over ‘Roosevelt’. Acteur Warre Borgmans las een paar fragmenten. Waarna zang en dans in de foyer.