2020

Het stad in mij

Maud Vanhauwaert

30/05/20 Antwerpen
Bourla (15.00)
30/05/20 Antwerpen
Bourla (15.00)

Maud Vanhauwaert

Met 'Het stad in mij' neemt Maud Vanhauwaert afscheid van haar stadsdichterschap. Samen met Behoud de Begeerte wilde Vanhauwaert dit hoofdstuk met een feestelijke boekvoorstelling in de Bourlaschouwburg op 31 mei 2020 afsluiten. Ze hoopte dit te doen zoals het een stadsdichter betaamt: met spektakel, humor en vooral taal. 

Die voorstelling kon omwille van het coronavirus niet doorgaan zoals gepland. U hoeft echter niet helemaal op uw honger te blijven zitten. Enkele fijne mensen (Joke van LeeuwenGusta MaesKurt DemeyJanne Desmet en Warre Borgmans) namen de bundel van Maud Vanhauwaert onder handen en deden er hun eigen ding mee. Het resultaat: allerlei belevenissen van uiteenlopende aard, gebundeld in een mini-voorstelling.

De publicatie van 'Het stad in mij' (Das Mag), een meer dan 300 pagina’s tellend monument van Maud Vanhauwaert, verscheen op 25 mei. De bloemlezing van alle wonderbaarlijke teksten en flamboyante projecten die in het kader van haar stadsdichterschap tot stand zijn gekomen, kan u hier kopen of in uw lokale boekhandel.

’Het stad in mij' is een programma van Behoud de Begeerte i.s.m. Toneelhuis en Antwerpen Boekenstad én een boek (uitgeverij Das Mag) van Maud Vanhauwaert.

met

Warre Borgmans Kurt Demey Janne Desmet Joke van Leeuwen Gusta Maes Maud Vanhauwaert

extra

bdbtv
#13

Met Het stad in mij nam Maud Vanhauwaert afscheid van haar stadsdichterschap. Samen met Behoud de Begeerte wilde Vanhauwaert dit hoofdstuk met een feestelijke boekvoorstelling in de Bourlaschouwburg op 31 mei 2020 afsluiten. Ze hoopte dit te doen zoals het een stadsdichter betaamt: met spektakel, humor en vooral taal.