2021

Free the Word!

Een viering van het vrije woord

16/11/21 Antwerpen
Arenberg (20.15)
16/11/21 Antwerpen
Arenberg (20.15)

Een viering van het vrije woord

Tijdens Free the Word! laat PEN Vlaanderen telkens een aantal schrijvers aan het woord wier vrijheid of veiligheid bedreigd werd naar aanleiding van hun teksten. Free the Word! is zowel een feestelijke viering van het vrije woord als een strijdvaardige aanklacht tegen onderdrukking en censuur. 

Vanuit de filosofie dat het geheel altijd meer is dan de som van de delen sloegen PEN Vlaanderen en Behoud de Begeerte, dat eveneens een voorstelling wilde maken met en over gecensureerde auteurs, voor deze editie van Free The Word! de handen ineen. Bekende en minder bekende auteurs lazen op 16 november in de Arenberg voor uit eigen werk. En hoewel de onderlinge verschillen in achtergrond, leeftijd, schrijfstijl en bagage tussen al deze schrijvers bijzonder groot zijn, versterkten ze elkaar tot een ongetemd, veelstemmig koor van verzet.

Met: Kaptue Blaise Fotso, Lale Gül, Jérémie Hakeshimana, Hosheng Ossi, Aleksandr Skorobogatov, Burhan Sönmez, Annelies Verbeke.

Free the Word! wordt jaarlijks georganiseerd in het kader van de internationale Dag van de Gevangen Schrijver (15 november).

met

Kaptue Blaise Fotso Lale Gül Jérémie Hakeshimana Hosheng Ossi Burhan Sönmez Aleksandr Skorobogatov Annelies Verbeke

extra

bdbtv
#31

Bekende en minder bekende auteurs lazen tijdens Free the Word! in de Arenberg voor uit eigen werk. En hoewel de onderlinge verschillen in achtergrond, leeftijd, schrijfstijl en bagage tussen al deze schrijvers bijzonder groot zijn, versterkten ze elkaar zo tot een ongetemd, veelstemmig koor van verzet.