2013

Noora's dwaling

Boekpresentatie (Gie Bogaert)

23/01/13 Antwerpen
23/01/13 Antwerpen

Boekpresentatie (Gie Bogaert)

Uitgeverij De Bezige Bij Antwerpen en Behoud de Begeerte stelden op 23 januari 2013 'Noora’s dwaling' voor, de roman van Gie Bogaert. Klara-presentator Kurt Van Eeghem leidde het boek in en interviewde de auteur. 

Na het dodelijke ongeval van haar zoontje is Noora Berger vier dagen spoorloos. Op een avond duikt ze weer op, helemaal in de war en zonder ook maar een herinnering. Artsen wijten haar geheugenverlies aan een fugue, een zelfbeschermende reactie op een traumatische ervaring. Het herstel verloopt moeizaam en Noora’s naasten proberen in vertrouwelijke brieven haar de verloren herinneringen terug te schenken. Dat leidt tot onverwachte confidenties en onthullingen. Want wie kent de ondoorgrondelijke Noora echt? Wat weet haar jongere broer over haar? Welke geheimen bewaart haar jeugdvriendin? Met wie heeft haar dochter haar zien ruziën? En vooral: waar was Noora toen Beau verongelukte?

'Noora’s dwaling' is de beklijvende reconstructie van een kwetsbaar leven, maar ook de bewogen geschiedenis van een onhaalbare liefde. Het is een meeslepend verhaal over kiezen, verliezen en vergetelheid. En dit voor een tot de nok gevuld auditorium.