2021

De man als mens

18/11/21 Antwerpen
18/11/21 Antwerpen

Mannen liggen onder vuur. Uitzonderingen daargelaten hebben de vertegenwoordigers van het y-chromosoom echter ook zo hun aangename kanten. Wij vroegen drie zeer verschillende auteurs, Sulaiman Addonia, Peter Buwalda en Mattijs Deraedt, om na te denken over mannelijkheid in hun eigen teksten. Op 18 november lazen Mattijs en Peter passages uit hun eigen werk voor in Bibliotheek Permeke. Acteur Neal Leemput las daarnaast voor uit de Nederlandse vertaling van Sulaimans boek Stilte is mijn moedertaal. Melissa Giardina ging met de drie auteurs in gesprek. 

Zo ontvouwde zich een literaire zoektocht naar mannelijkheid, vooral in de literatuur, maar natuurlijk ook daarbuiten. En werd andermaal bevestigd dat er intussen meer verschillende interpretaties van mannelijkheid zijn dan boormachines in de brico.

met

Sulaiman Addonia Peter Buwalda Mattijs Deraedt Melissa Giardina Neal Leemput

extra

bdbtv
#32

Mannen liggen onder vuur. Uitzonderingen daargelaten hebben de vertegenwoordigers van het y-chromosoom echter ook zo hun aangename kanten. Wij vroegen drie zeer verschillende auteurs, Sulaiman Addonia, Peter Buwalda en Mattijs Deraedt, om na te denken over mannelijkheid in hun eigen werk.