2021

De sekte van Saskia

Saskia de Coster

21/01/21 Online
BdBTV (16.00)
21/01/21 Online
BdBTV (16.00)

Saskia de Coster

Saskia de Coster raakte er een tijd geleden van overtuigd dat het matriarchaat de wereld kan redden. Verontwaardigd over de aanhoudende ongelijkheid tussen de seksen bekroonde ze zichzelf met een opiniestuk in De Morgen tot leider van haar eigen vrouwensekte. Haar tekst sloot af met de gevleugelde woorden: 'Dus offer ik mij graag op, met een schare volgelingen. Ik wil een sekte stichten en de eerste vrouwelijke messias worden. In onze sekte zijn we tegen geld en voor polygamie. Mannen zetten we in voor het grote doel, het genot van de voortplanting. De vrouwelijke solidariteit zal enorm zijn. Een vloedgolf van solidaire sisters zal ook de laatste berg verzwelgen.'
Op 21 januari 2021 onderzochten die solidaire sisters in dialoog met Saskia waar utopie en werkelijkheid op elkaar botsen. Behoud de Begeerte bood de sekte een digitaal platform om de grenzen van het mogelijke af te tasten.

Met onder meer Stella Bergsma, Lois Brochez, Martha Claeys, Bambi CeuppensSaskia De Coster, Delphine Lecompte, Sihame El KaouakibiAnja Meulenbelt, Munganyende Hélène Christelle, Anne-Laure Vandeputte en Annelies Verbeke. Tristan zorgde voor muziek. 

met

Stella Bergsma Lois Lumonga Brochez Bambi Ceuppens Saskia De Coster Munganyende Hélène Christelle Sihame El Kaouakibi Delphine Lecompte Anja Meulenbelt Tristan Anne-Laure Vandeputte Annelies Verbeke

extra

bdbtv
#19

Saskia de Coster raakte er een tijd geleden van overtuigd dat het matriarchaat de wereld kan redden. Verontwaardigd over de aanhoudende ongelijkheid tussen de seksen bekroonde ze zichzelf met een opiniestuk in De Morgen tot leider van haar eigen vrouwensekte.